woensdag 3 september 2008

Een leuk adres voor Italiaanse produkten







Aangezien ik altijd erg zenuwachtig word van een slechtgevulde voorraadkast, rij ik eens in de zoveel tijd naar het mooigelegen plaatsje Hedel, waar zich in een loods op het industrieterrein de heerlijkste Italiaanse schatten bevinden. Ik koop er mijn pasta, de carnarolirijst voor de risotto, bloem van harde tarwe, polenta, mijn zoute capperi, de welbekende Porcinibouillonblokjes in het mooie doosje van Star, een mooie fles (troebele) olijfolie, zeezout (grof en fijn), gedroogde oregano en natuurlijk de blikjes met de witte reuzenbonen (fagioli bianchi di spagna van Bonapti). Enfin, dan hebben we het nog niet over de olijven, de zongedroogde tomaten op olie en kruiden, de gemarineerde artisjokhartjes en ander lekkers in de pot. Wat dacht u van zoute ansjovisjes? Met het graatje er nog in. Ze zijn heerlijk. Ze worden dik in het zout gelegd en het potje wordt afgevuld met olie. Zeer lang houdbaar!
Op gebied van dierlijke eiwitten is er nog meer lekkers: Er is een kaas en vleeshoek in het magazijn, waar men als particulier op zaterdag vers kan laten snijden. Heerlijke salami's, San Daniele ham en niet te vergeten: Bresaola. Prachtig gedroogd rundvlees. Dungesneden, op een mooi bord draperen, met wat krullen parmezaan en een blaadje rucola. Goede olie erover en een stuk goed brood erbij! Simpel en zo heerlijk!
Ik neem altijd een stukje Parmigiano Reggiano mee, en natuurlijk Taleggio, een geurig maar ook zacht kaasje met een rode korst. Maar er is ook Provolone, Grana Padano, of lekkere Pecorino Sardo.
Ook is er een koelvitrine met wat stukjes afgewogen, gesealde kaassoorten, die je ook door de weeks gewoon mee kunt nemen.
Kom je er rond kerstmis, dan tref je er bijzondere lekkernijen aan. Bijvoorbeeld is er dan ham te koop van wildzwijn, er zijn bergen met kleurige doosjes pannetone opgesteld, heerlijke likeurtjes en natuurlijk allerhande soorten koffie en wijnen.
Stel je niet teveel voor van de omgeving. Het is géén winkel. Het is écht een groothandel, met dozen met spulletjes erin. Soms in best grote verpakkingen. Maar wat kom ik er toch graag en wat kan je er lekker neuzen en shoppen.
Vaak krijg je een kopje espresso aangeboden terwijl de factuur gemaakt wordt. Een vriendelijk en gastvrij gebaar van de familie Siletti.
Ze staan altijd klaar met (wijn)advies of met een leuk recept. Informeer van tevoren even naar de openingstijden of de verkrijgbaarheid van een bepaald product. Siletti, Veldweg 16, Hedel. 073- 5992298



Geen opmerkingen: