zondag 14 september 2008

Aardig initiatief


U kent het misschien wel, je wilt iets afspreken voor een dameslunch, het is een prachtige nazomerdag, dus je wilt het liefst lekker rustig buiten zitten en kunnen babbelen.

Het is een doordeweekse dag, dus we houden de hand op de knip, want we hebben een beperkt budget. Waar kan je lekker ongestoord buiten zitten? Een van de dames kwam met het voorstel om naar Etenstijd te gaan in Tilburg.
Etenstijd? Is dat niet die massale eettempel, waar het altijd zo druk is? Zo'n formule restaurant, waar je betaalt en dan gaat eten? Vaste prijs en onbeperkt schransen...
Nou nee, ze had het over De Serre, weliswaar in hetzelfde restaurant, je kan er binnen en buiten zitten, maar de lunch is toch heel anders van opzet.
Sinds 18 augustus is het mogelijk om in De Serre te lunchen. Men kan dan een keuze maken van de uitgebreide lunchkaart. De Serre heeft tijdens de lunch personeel rondlopen van de Stichting Prisma, mensen met een verstandelijke beperking.
Zij zorgen voor de hapjes en de drankjes.
De kaart is ruim van opzet en biedt de mogelijkheid tot kiezen en proeven. Men kan bijvoorbeeld een soepje nemen, maar ook 3 kleine kopjes, om zo 3 verschillende smaken te proeven. Zo ook met de broodjes of de luxe broodjes, voor 7.50 kan men een luxe broodje nemen, of men neemt 2 of 3 halve broodjes met verschillend beleg.
Voor 8,50 kan men een keuze maken uit de salades en de koude gerechten. En ook zijn er nog diverse warme gerechtjes.
Alles is heel redelijk geprijsd. Glaasje witte huiswijn: Vin de Pays d' Oc kost 2 euro per glas. Een glas versgeperst sinaasappelsap 1,80. Een biertje, Budels biologisch uit de fles: 1,50.
We hadden een heerlijk plekje in de zon en kregen een vel papier waarop voorgedrukt ons keuzemenu stond; hierop konden we onze wensen aangeven. De bediening ging hiermee naar de keuken waar het door de chef bereid werd.
Ik ging voor een glaasje wit en nam er een 3-tal luxe broodjes bij met verschillend beleg: 1/2 meergranen pistolet met gerookte paling, forel en dillesaus, 1/2 broodje De Serre, met gerookte zalm en gebakken gamba's, en een 1/2 pistolet Italiaanse kruiden met carpaccio, parmezaan, truffeldressing en pijnboompitjes.
Vanwege het prachtige weer nam ik nog een glaasje jus d' orange en daarna nog een glaasje wit.
De totale rekening (af te rekenen bij de receptie, men neemt het formulier mee waarop staat wat men genuttigd heeft) bedroeg dus 13,30 voor een vorstelijke lunch.
De bediening was allercharmantst, het zonnetje scheen, het was een heerlijke middag!
In de toekomst wil de Serre, onder leiding van Carin van de Ven, de menukaart verder gaan uitbreiden met verschillende sandwiches, tosti's en diverse luncharrangementen, waaronder een Engelse afternoon (high) tea.
Voor mij was het een onverwachte en bijzondere ervaring. Een alleraardigst initiatief en een heel goed uitgewerkte formule!

Geen opmerkingen: