donderdag 25 september 2008

Restaurant Metropolitan, Voorburg




Deze week heb ik gegeten in Voorburg, in Metropolitan, een hippe place to be in de Herenstraat.

Het interieur is modern maar sfeervol, met houten tafels en goed zittende stoelen. Esther de Jong is de chef en werkt (volgens dinnersite IEN'S althans) met verse en biologische producten en scharrelvlees. Vreemd genoeg kan ik hiervan op de eigen website van Metropolitan niets terugvinden! Je zou toch denken dat dit iets is om je te onderscheiden van de overige restaurants in Voorburg!

De kaart is compact en biedt onder meer een aardig assortiment borrelhapjes, tijdens de lunch kan men een keuze maken uit diverse (ook niet alledaagse vegetarische) gerechten van een goed prijsniveau. Er is een 4-gangen surprisemenu voor 40 euro.

We begonnen met een witte huiswijn, Marques de Castilla die 3,60 per glas kost. Erbij kregen we een amuse geserveerd bestaande uit een soepje van mais, en een schuim met haringkaviaar.

Wij besloten om á la carte te gaan en kozen voor Saltimbocca van scholfilet met een salsa van tomaat, komkommer, rode ui en basilicumbloesem voor 11,50 en de krokante kalfszwezerik met dungesneden kalfslende en een kalfsjus met zwarte truffel van 14,50. Gelukkig zat er brood bij, met boter, zeezout en olijfolie, want ik vond het een tamelijk karige portie, met 2 ieniemienie stukjes zwezerik, die voorzien waren van iets te veel beslag, waardoor ze juist nét niet krokant meer waren. De Saltimbocca was een wat royalere portie. We vroegen nog wat extra brood, wat in tegenstelling tot de eerste portie, koud geserveerd werd.

Het hoofdgerecht was op de huid gebakken doradefilet met gewokte mosselen, gekonfijte cerisetomaatjes en huisgemaakte dikke frieten. Een aardige portie mosselen, met een mooi stukje vis. (21,50) De frieten waren als een Jenga opgestapeld. Erbij een schaaltje mayonaise, die helaas niet huisgemaakt was. Het andere hoofdgerecht was: Gebakken lamsrack met ratatouille van gnocchi, courgette, aubergine en een saus van port, rode wijn en tijm, 25,50. Lekker vlees, goede portie, de gnocci's waren piepklein maar heel smakelijk. De saus was tamelijk zoet (port), maar combineerde goed met het lamsvlees, voor mij iets minder met de ratatouille. Erbij een glas rode huiswijn, wederom Marques de Castilla voor 3,60. Toe een lekkere espresso en een cappuccino, waarbij een chocolade-rotsje geserveerd werd. De rekening voor 2 personen bedroeg 91,30.

Een volgende keer zou ik graag eens proeven van de in eigen vet gegaarde kalfsentrecote met seranoham, aardappel-wasabipuree en een paddestoelenjus (24,50)

Voor info en openingstijden: http://www.restaurantmetropolitan.nl/index.htm

Geen opmerkingen: