donderdag 21 augustus 2008

De vis wordt...


Badpaviljoen Domburg


Als je bijna 5 weken op je bootje op de Zeeuwse wateren bivakkeert, wil je natuurlijk graag eens een lekker visje verschalken. Zelf vangen is niet echt mijn ding en ik houd ervan om een 'missie' te hebben op vakantie. We gingen dus op zoek naar verse vis. Gelijk maar eens goed aangepakt en we togen over de Oosterscheldekering naar Walcheren, waar we voor lunch hadden geboekt bij het Badpaviljoen, wat een complete renovatie en metamorfose (in de goede zin van het woord!) heeft ondergaan.
De eigenaren, Ferdie Dolk en Mirjam Joziasse waren voorheen de uitbaters van het Groot Paradys in Middelburg, een sublieme eetgelegenheid met een Michelinster. De verwachtingen waren natuurlijk ook hooggespannen. WAT zouden we gaan proeven?
De sfeer was bij binnenkomst al heel anders, niet te vergelijken, vrolijke gasten in summiere (bad) kleding voerden de boventoon op het Grandcafé achtige terras. Omdat op de website een heel beknopte weergave te lezen is van hetgeen de kaart te bieden heeft, zonder vermelding van de geldende prijzen, wisten we dus ook niet dat deze kaart ook grandcaféachtig van opzet was. Een 3 gangen-lunchmenu was er bijvoorbeeld niet. De geldende prijzen zijn behoorlijk gepeperd! We besloten wat oesters vooraf te nemen, die waren heerlijk, vers, ziltig en glashelder, op ijs geserveerd, met een kneepje citroen of met wat azijn/sjalottenmengsel. Brood erbij en smullen maar.
Van ons gezelschap nam 1 persoon de Salade Niçoise (vrij vertaald naar) met gegrilde tonijn. De 2 stukken tonijn werden well done geserveerd, heel jammer dus! 2 personen namen de dagschotel met vis en Zeeuwse kokkeltjes in een vissaus, dat was een lekker gerecht. De andere 2 waren zó geschrokken van de doorbakken tonijn, dat ze voor het vlees gingen. Een entrecote met wat zeeuwse groenten erbij, lamsoren om precies te zijn. Een heerlijk product wat ik, net als de zeekraal elke dag wel kan eten, zo lekker.
Hier een aardig linkje met bovengenoemde groenten en andere lekkernijen. http://www.z-z-z.nl/nl/zeeuwse-zilte-zaligheden_
Toch ben ik maar even gauw achter de bediening aangesprint, om aan de keuken te vertellen dat ik dit vlees beslist niet doorbakken wenste. Oeps, vergeten te vragen, maar komt goed, wij serveren hem altijd medium.
Welnu dat bleek ook niet helemaal te kloppen, maar hij was minder doorbakken dan de tonijn in elk geval.
De junior in ons gezelschap ging voor de Zeeuwse hamburger met huisgemaakte ketchup. (deze kostte ca. een tientje) Helaas vond hij de ketchup te 'dun'...Maar de mayo was weer top en huisgemaakt. We besloten om het toetje onderweg te nuttigen, een ijsje op het strand, jaja, zo hoort dat. De rekening inclusief drinken (2 flesjes wit en 2 glazen rood en wat water (men had geen karaf kraanwater dus we moesten dure flessen nemen) en fris bedroeg 275 euro voor 4 personen + kind. Straffe kost. Voor mij stond het gebodene niet in verhouding tot de prijzen.

Geen opmerkingen: